Printer Friendly Version La Montagne Noire u Dortmudu - uz podršku talentovane Bojane Peković, mlade guslarke iz Srbije @ 15 April 2024 08:44 AM

Dana 11.04.2024. godine, vicekonzul Jelena Rodić prisustvovala je izvođenju opere La Montagne Noire u Dortmudu izvanrednog ostvarenja, režiserke Emily Hehl koja je donela osveženje na sceni opere predstavljajući snažnu istorisku priču sa naših prostora, uz podršku talentovane Bojane Peković, mlade guslarke iz Srbije.
Prisustvo guslarke Bojane Peković, svojim izvođenjem dve pesme, na početku i pred kraj opere, nesumljivo je dodalo dubinu i autentičnost priči. Njeno majstorsko sviranje gusala nosi sa sobom elemente narodnih pesama i mitova, dodajući novu dimenziju i značaj priči o Kraljeviću Marku.

Zahvalni smo rediteljki Emily Hehl jer je uspela na orginalan način da spoji naše tradicionalno narodno stvaralaštvo i operu. Hvala i Bojani Peković na njenom izvanrednom doprinosu u čuvanju i promociji našeg kulturnog nasleđa. Ujedno pozivamo sve naše gradjane da posete operu u Dortmundskom Teatru i uživaju u ovom spektaklu. Šesti po redu, a ujedno i poslednji termin zakazan je 📍 10.05.2024. godine sa početkom u 18:45.
 

Fotografije: Björn Hickmann