Printer Friendly Version Srpski izlagači na sajmu vina u Diseldorfu @ 15 March 2024 10:36 AM

Konzul Perić je posetila izlagače iz Srbije na međunarodnom sajmu vina, koji je održan od 10. do 12. marta u Diseldorfu, i sa njima razgovarala o uslovima za proizvodnju i promociju srpskih vina i rakije na evropskom tržištu.
Na sajmu u Diseldorfu svoje proizvode izlagali su vinarije i destilerije: Blagojević, Despotika, Šapat, Drašković, Bosiljčić, Despot, Imperus, Stara Sokolova, Aleksandrović, Doja, Sena, Šurlan i Vinarija 100 žena.
Konzul Perić je na štandu Srbije u Diseldorfu razgovarala sa predstavnicima Privredne komore Srbije i izlagačima o trendovima i uslovima proizvodnje i prodaje vina.
Podržala je žensko preduzetništvo u oblasti vinogradarstva i vinarstva, kao i inicijativu „100 žena, 100 hektara“. Inicijativa koja omogućava Srbiji da ide u korak sa evropskim trendovima kada su u pitanju žene i vinarstvo.
Konzul Perić je uputila naše vinare da učestvuju u promociji i tzv. samomarketingu vina u okviru kampanje „Donesi sopstvenu flašu“, koju je na sajmu sproveo jedan od najuticajnijih nemačkih influensera Ton Askitis.