Printer Friendly Version Poseta ambasadora Republike Srbije u Nemačkoj dr Snežane Janković Кompanijama Henkel i Metro @ 28 November 2023 09:35 AM

21.11.2023.

Prilikom službene posete Diseldorfu 20. i 21. novembra ambasador Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković posetila je kompanije Henkel i Metro, čije je sedište u ovom gradu. U razgovoru sa predstavnicima ovih kompanija ukazala je na značaj daljeg unapređenja odličnih privrednih odnosa i saradnje između Srbije i Nemačke, kojima ove kompanije daju veliki  doprinos. 

Predstavnici kompanije Henkel izrazili su zadovoljstvo višedecenijskom saradnjom sa našom zemljom, koja je posebno intenzivirana nakon investicije u Кruševcu 2002. godine. Ambasadorka je ovom prilikom obišla impresivni „Centar inspiracije“ u kome su predstavljena najnovija dostignuća i najmodernija tehnološka rešenja u proizvodima ove kompanije.

Predstavnici kompanije Metro takođe su istakli svoje zadovoljstvo poslovanjem u Srbiji, ukazavši da razvijaju nove koncepte saradnje i sa malim lokalnim proizvođačima u našoj zemlji. U razgovoru su razmenjena mišljenja o ukupnoj privrednoj saradnji, kao i o poslovnom ambijentu i daljim planovima ove kompanije u Srbiji.