Printer Friendly Version Sastanak udruženja i predstavnika dijaspore Republike Srbije u konzulatu @ 29 September 2023 11:40 AM

Zahvaljujemo na prisustvu sastanku održanom 26. septembra 2023 prisutnima: KUD „Izvor“ iz Reklinghauzena, KUD „Srbija“ iz Dortmunda, KSC „Tesla 07“ iz Diseldorfa, Jugoslovensko-nemačkom kulturnom savezu iz Hildena, KUD „Kolo“ iz Esena, KUD „Zora“ iz Ratingena, KUD „Radost“ iz Leverkuzena, Centralnom savetu Srba, predstavnicima lekara i učitelja srpskog jezika. Posebno se zahvaljujemo udruženjima naših sunarodnika koji su prvi put uzelu ušeće na ovim sastancima: Bošnjačkom džematu iz Hatigena, Bošnjačkom džematu iz Milhajma, Islamskom kulturnom centru Sandžak iz Dortmunda, kao i romskim udurženjima „Karmen“ iz Diseldorfa i Romskom integracionom centru iz Oberhauzena. 
Želimo još jednom da podsetimo, da Generalni konzulat, kad god se za to ukaže potreba, stoji na raspolaganju udruženjima da im „otvori vrata“ prema nemačkim instiucijama i da zajedničkim nastupom pomogne u realizaciji  projekata koji povezuju dijasporu sa maticom.