Printer Friendly Version Sastanak sa upravom fudbalskog kluba ''Nikola Tesla'' i sponzorima @ 17 March 2022 09:39 AM

13.03.2022.

U prostorijama Generalnog konzulata u subotu 12.03.2022. održan je sastanak Uprave diseldorfskog fudbalskog kluba ''Nikola Tesla''  sa članovima i sponzorima u Generalnom konzulatu na kome je usvoje predlog o proširenju delovanja ovog fudbalskog kluba u oblast kulture, ali i omasovljavanju članstva i jačoj prepoznatljivosti ovog srpskog udurženja .

Udruženje Tesla će, kako je ukazala generalni konzul Perin, biti otvoren za sve kojima su sport i kultura deo životnih navika i društvenih opredeljenja-za Srbe u Severnoj Rajni Vestfaliji i njihove prijatelje, za građane, poreklom iz Srbije, za Nemce, čiji su uspesi u fudbalu legendarni, za sve one koji su dom na ''vetrovitom Balkanu'' zamenili domom u ovoj nemačkoj pokrajini, poznatoj ne samo po Krupovom čeliku, industrijskoj i političkoj moći, već i po Hajnrihu Hajneu i klubu "Šalke04", kao i za one koji, jednostavno, vole i sport i kulturu.


  
''Naš cilj je da se fudbalski klub ''Nikola Tesla'' učinimo prepoznatljivim udurženjem ne samo u fudbalu, što oni već jesu u Disledorfu, već i u drugim sferama, a pre svega da postane centar okupljanja Srba i njhovih prijatelja u glavnom gradu najmnogoljudnije nemačke pokrajine”, dodala je ona.

Kroz omasovljavanje članstva, ali i donacije, želimo da proširimo aktivnosti kluba i stvorimo jedan stožer dijaspore ovde u Diseldorfu, koja će na taj način jačati i veze sa svojom maticom.