Printer Friendly Version Skupština Društva srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj @ 7 December 2021 10:00 AM

5.12.2021.

Godisnja skupština Društva srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj održana je 4.12.2021 u prostorijama Generalnog konzulata u Diseldorfu. Ovaj aktivan i važan savez je vec treci put gost u Konzulatu. Prisutne je pozdravila generalni konzul B. Perin recima da je 2017, kada je imenovana za generalnog konzula, prvi dogadjaj u Konzulatu upravo bio susret sa srpskim lekarima i tada je bilo njih desetak.

Vec 2018, na godisnjoj skupstini je bilo oko 60, a 2019. godine oko 100 učesnika. Podržala je omasovljavsnje ove organizacije kao i veliki broj mladih doktora koji postaju njeni članovi. B. Perin je podsetila na važnost saradnje koju Konzulat ostvaruje sa našim lekarima, sto je posebno doslo do izražaja za vreme pandemije kada su zajednićki sprovedene humanitarne aktivnosti ka matici Srbiji.

Na sastanku 4. decembra upriličeno je i predavanje na temu "Regionalne anastezije", koje su održali doktori Nada Nikolić i Markus Huperc Tisen. Prisutnima se, na temu osiguranja doktora u Nemačkoj, obratio i Dusan Jovanović iz Alijanc osiguranja.