Printer Friendly Version Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji povodom početka radova na izgradnji postrojenja za popravke kompanije „MTU Maintenance Serbia“ @ 11 July 2021 11:59 PM
 

05.07.2021.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji povodom početka radova na izgradnji postrojenja za popravke kompanije MTU Maintenance Serbia d.o.o. (deo kompanije MTU Aero Engines AG) i poručio da će ta fabrika doneti velike promene i puno značiti ne samo za Pazovu, već i Beograd, Srem i celu Srbiju.

„Reč je o kompaniji koja prednjači u avio-industriji. Tri godine mi razgovaramo o ovome i sanjamo ovaj dan. Svakih pet dana smo pratili izveštaje da vidimo kakva je situacija sa MTU – šta smo učinili i šta treba još da ubrzamo“, naveo je predsednik Vučić i dodao da iza dolaska takvog investitora u Srbiju stoji naporan rad. On je istakao da će Nova Pazova, koja ima nezaposlenost ispod pet odsto, dodatno povećati zaposlenost, kao i da će imati mnogo više prihoda za izgradnju puteva i lokalne i komunalne infrastrukture.

Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji povodom početka radova na izgradnji postrojenja za popravke kompanije

„MTU je centar koji pravi razliku i pokazuje koliko smo napredovali proteklih godina. Кada od fabrike vunice dođete do najviših tehnoloških fabrika, kao što je proizvodnja motora, to pokazuje kvalitativnu razliku koju smo uspeli da napravimo“, objasnio je predsednik Vučić i preneo da su razgovori sa predstavnicima MTU bili interesantni, kao i da je ponosan što su nemački ulagači rekli da je Srbija dobila posao zbog svoje posvećenosti.

„Doneli su odluku da to bude Srbija zato što smo se mi borili za njih na dnevnom nivou. Nama je bilo stalo da MTU bude u Srbiji, da zaposlimo naše ljude. Ovde će plate biti tri puta veće od prosečne plate u Srbiji. Ovde ćemo zapošljavati inženjere, ali i ljude koji će umeti sa tehničkom srednjom školom da prikažu najbolje tehničke sposobnosti“, rekao je predsednik Vučić i izrazio zahvalnost nemačkoj Vladi što je davala pozitivne preporuke za ulaganja u Srbiju, a posebno ministru privrede Peteru Altmajeru na podršci našoj zemlji. On je dodao da će deca u okviru dualnog obrazovanja moći da nauče kako se radi u jednoj od tehnološki superiornih kompanija, na avionskim motorima i mašinama u avio-industriji.

„Ovo je nešto za šta radite, za šta živite. Ovo je veliki poklon građanima Srbije od nemačkih prijatelja“, istakao je predsednik Vučić i ponovio da će ova fabrika doprinositi daljem razvoju BDP-a, daljem ubrzanom napretku Srbije, njenom evropskom putu i celokupnom razvoju.

„Danas imamo 70.789 građana zaposlenih u nemačkim kompanijama. Verujemo da taj broj može rapidno da raste u budućnosti. I dalje ćemo se boriti za investicije iz Nemačke, i dalje ćemo da živimo za ovakve dane, radićemo danonoćno da privučemo još ovako divnih investitora, koji pokazuju ponekad za nas neočekivano poštovanje prema Srbiji. Nećemo da stanemo, želimo da Srbija bude još razvijenija, da se još više približimo Nemačkoj. Mislim da je to i vaš cilj i molim vas za podršku i ubuduće. Danas imam dobru vest za građane. Za neki dan, nedelju očekujemo i zvanično, ali po konačnoj prognozi - u drugom kvartalu očekujemo rast od 15 odsto. Posle 1,7 odsto u prvom, to je 8,35 odsto na polovini godine. Mislim da će malo koja zemlja u Evropi moći da se meri sa Srbijom“, poručio je predsednik Vučić u svom obraćanju i naglasio da je takav rezultat moguć zahvaljujući velikim ulaganjima i visokom nivou stranih investicija.

Izvor: www.predsednik.rs

Foto: Dimitrije Goll