Printer Friendly Version Predsednik Vučić: Otvaranje fabrike „Кontinental automotiv“ veliki dan za Srbiju @ 10 March 2021 08:55 AM

07.03.2021.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrike kompanije „Кontinental automotiv Srbija“. Predsednik Vučić je poručio da je otvaranje jedne od najmoćnijih kompanija u Novom Sadu veliki dan, i da to pokazuje koliko su u poslednje tri godine napredovali Novi Sad, Vojvodina i cela Srbija.

 „Ako sanjate i ciljeve postavljate visoko, radite vredno i marljivo, onda se i snovi ostvaruju. Danas je veliki dan za Srbiju! Beskrajno sam srećan i ponosan na zemlju u kojoj živimo, kao i na ljude koji rade u Кontinentalu”, rekao je predsednik Vučić.

 On je zahvalio svima koji su učestvovali u projektu, predstavnicima kompanije „Кontinental automotiv Srbija“ na odluci da investiraju u Novi Sad i u Srbiju, ali i domaćim inženjerima, koji su umeli da prikažu našu pamet u najboljem svetlu i marljiv rad.

 Predsednik Vučić je istakao da je Razvojno-istraživački centar u Novom Sadu treći centar ove kompanije po broju ljudi, iza Nemačke i Rumunije, a već ispred Austrije i Francuske.

 „Verujem da će u ovoj fabrici samo na početku raditi 500 ljudi, kao i da ćemo grinfild investiciju da otvaramo 2022. godine”, rekao je predsednik.

 Predsednik Vučić je podsetio da je puno fabrika otvoreno u prethodnom periodu širom Vojvodine, u gotovo svim okruzima.

 „Uvek te nemačke fabrike donose veliki boljitak, veće plate i siguran posao, ali i veću ozbiljnost i odgovornost“, naveo je predsednik Vučić i dodao da Srbija bez Nemačke ne bi mogla da bude tako uspešna u ekonomiji, kao što je sada i da bude među zemljama u Evropi koje najbrže rastu.

 „Verujem u made in Serbia, kao što smo mi verovali u made in Germany“, naveo je predsednik Vučić.

 Istakao je da je mnogo zahvalan kancelarki Angeli Merkel na svoj podršci Srbiji u prethodnom periodu dodajući da je uvek činila samo dobro Srbiji i pomagala i u najtežim trenucima.

 „Mi nikada nećemo zaboraviti koliko nam je pomogla u dovođenju nemačkih investitora i u rešavanju nekih regonalnih problema i time otvorila put iskrenog prijateljstva Nemačke i Srbije“, poručio je predsednik.

 U fabrici „Кontinental automotiv Srbija“ u Novom Sadu će se proizvoditi napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilom, a vrednost investicije je 140 miliona evra.

 Otvaranju fabrike prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministarka privrede Anđelka Atanasković i drugi predstavnici države i Novog Sada, kao i čelnici nemačke kompanije.

Foto: Dimitrije Gol