Printer Friendly Version Састанак српских удружења и клубова из покрајине Северна Рајна Вестфалија @ 5 February 2019 01:48 PM

У суботу 26. јануара, у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Диселдорфу, одржана је друга по реду скупштина представника српских удружења и клубова из покрајине Северна Рајна Вестфалија. 
На састанку су размењена мишљења и искуства у раду са локалним немачким органима, посебно по питању увођења настеве српског језика у немачке школе, као и у вези са приступом немачким фондовима за финансирање пројеката намењеним имигрантским заједницама. 
Састанак је био и добра прилика да се представници српских удружења информишу и о конкурсу Министарства културе и информисања Републике Србије за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству за 2019. годину. 
Са циљем што боље кохезије и веће координације међу српским удружењима, договорено је да се овај вид сусрета и даље одржава два пута годишње, као и да једном од удружења припадне улога координатора у периоду између два сусрета. До наредног састанка, улогу координатора обављаће Српско кутлурно удружење „Тесла“ из Диселдорфа.