Printer Friendly Version Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Komonvelt, Bahama, Barbadosa, Jamajka, Svetog Vincenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbija @ 26 February 2018 01:11 PM
Obaveštavamo da je Vlada R Srbije na sednici održanoj 06. februara 2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Komonvelta Bahami, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vincenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbija, nosioce svih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u R Srbiju, u period od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11. Zakona o strancima. Odluka je objavljena u „Sl. glasniku R Srbije“ br. 10/2018 od 7. februara 2018. godine i stupa na snagu 15. februara 2018. godine.
Državljani navedenih država, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji R Srbije u period koji je duži od 30 dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju R Srbije. Ukoliko žele da uđu u R Srbiju, a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u R Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade, za sledeći ulazak u R Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu.