Printer Friendly Version Скупштина српских лекара у СР Немачкој одржана у Генералном конзулату Републике Србије у Диселдорфу @ 23 November 2017 01:04 PM

 

У суботу 18.11.2017. године у Генералном конзулату Републике Србије у Диселдорфу одржана је годишња Скупштина српских лекара у СР Немачкој. Присутне српске лекаре су поздравиле Генерални конзул Бранислава Перин Јарић и вицеконзул Јелена Томовић Бајић са речима да је ово сјајан начин одржавања контакта у оквиру једне струке у дијаспори, како између самих српских лекара којих је велики број у СР Немачкој, тако и са Генералним конзулатом и Републиком Србијом.

 

Представници лекара су упознали генералног конзула са проблемима са којима се најчешће сусрећу приликом доласка на рад у СР Немачку, од нострификација диплома, до различите праксе у различитим немачким покрајинама када је реч о признавању искуства из Републике Србије и испита, до потешкоћа због немачког језика. Међутим, сви су сагласни да се њихова стручност поштује и да раде у добрим колегијалним окружењима у немачким болницама.

 

Генерални конзул Бранислава Перин Јарић  је присутнима указала да их, заправо, види као „амбасадоре“ Србије у СР Немачкој који својим образовањем, стручношћу и радом представљају земљу из које долазе и који и нама у дипломатији помажу да ширимо слику о једном успешној, образованој, стручној и европској Србији.