Printer Friendly Version „Куп Математичке гимназије“ и „Шести Летњи математичко-спортски камп“, позив за учешће @ 22 December 2016 01:35 PM

 

 

 

Математичка гимназија у Београду организује међународно такмичење под називом „Куп Математичке гимназије“ и Летњи математичко-спортски камп, у циљу афирмисања и развоја математичких дисциплина међу младима.
            „Куп Математичке гимназије“ намењен је ученицима узраста до 16 година и такмичарског је карактера. До сада су одржана четири такмичења, у којима су учествовале екипе из више од десет европских земаља. Наредни, пети по реду Куп, биће одржан од 26. јуна до 01. јула 2017. године. Екипама које учествују ( 4 ученика и 1 професор) обезбеђени су смештај и исхрана, а учесници покривају путне трошкове.
            Шести Летњи математичко-спортски камп биће одржан од 03. до 13. јула 2017. године, намењен је деци од 10 до 15 година из Србије и иностранства и одржава се у близини Пожаревца. Трошкове боравка у укупном износу од 340 евра покривају учесници. За децу из дијаспоре би, поред наставе математике, спортских такмичења и излета, била организована и настава српског језика.
            У наставку достављамо линкове сајтова на којима се могу наћи детаљније информације о наведеним активностима.

http://www.cup.mg.edu.rs

http://www.kliker.mg.edu.rs/index.php/aktivnosti/letnji-kamp
http://www.kliker.mg.edu.rs/index.php/aktivnosti/letnji-kamp